lørdag 27. august 2011

Sportrening


Dei har heile denne veka meldt at akkurat den dagen er den siste med godver. Men kvar dag er blitt varmare og finare. Nettene nærmar seg tropetemperatur. Men altså dei meldte den gråe helga så eg tok på meg regnty.
Det var Gro og eg som ville legge spor på Dale denne laurdagen. Vi tok oss god tid til prat i sola.
Eg la ut to spor. Hadde tenkt å ha godbitdepot for å sikre at han hadde nasen i bakken, men då eg såg at det var mykje flittig maur i skogbotn, gjekk eg vekk frå den. Fekk nok satse på at han hadde spornasen på plass. Første sporet var langt i høgt skogsgras, glatt fjellgrunn, skogssti og barnålsbotn. Ganske mange vinklar.
Spor 2 var kortare. Det gjekk ein del på tursti og ned til sjøen. I periodar gjekk eg ved sida av turstien. Slutten låg heilt nede ved sjøen på eit svaberg. Var spent på den.

Medan spora låg der og godgjorde seg, fann eg eit inngjerda område der eg kunne trene kondisjon på den firbeinte (ja, eg kunne trengt det eg òg). Hadde fått tak i ei slik kjekk kasteslynge. Perfekt for folk som blir ledd av når vi kastar ball ;). Ekko fekk springe og la seg til slutt ned.

Ca 1,5 time etter var det på tide å gå spora. Ekko slo fort på starten på sporet. Sette sikkert i gang. Han gjekk stødig. Litt høg nase syns eg, men han var på sporet. Rota seg litt bort då vi skulle krysse ein sti, men var kjapp til å ta seg inn. Fjellgrunn gjekk så det suste. Men på ein del av grasbotn, gjekk han ved sida av sporet. Var det på grunn av at vinden hadde ført ferten slik? Det var kraftig fønvind. Skråsikker stod han ved sida av slutten. Skikkeleg bra.
Ut på vegen og la han gå for å sjå ka som skjer. Flinke hunden. Reagerte straks og svingte av for å begynne på nytt spor. Han gjekk riktig heilt til vi kom ned til stien ved sjøen. Her var det litt søppel som sjøfolket hadde kasta frå seg. Det var spennande. Men ein liten lyd frå meg var nok. På sporet igjen.  Gjekk fint heilt til vi nærma oss slutten. Denne gongen gjekk han vidare og svingte ikkje ned til sjøen. Hm. Ka var dette? Obs. Eg hadde rota til slutten sjølv. Hadde rett og slett gått i mine eigne bakspor tilbake til stien for å gå vidare. Men som sist, ein liten lyd og Ekko endra kurs og svingte ned til sjøen. Der var slutten. Flinke hunden.

Eg er nøgd med innsatsen i dag. Lenge sidan vi har gått skikkelege spor.

1 kommentar:

Gro sa...

Ja, i dag var der godt og varmt på Dale. Deilig!!
Og veldig kjekt at du kom, hadde nok ikke reist ut alene nei.
Ser ut som ei kjempebra sporingsøkt for Ekko. De godbitene du sa du hadde lagt oppå noen steiner kan det godt være fugler som har tatt. Meg og Torhild opplevde jo at hele slutten var borte og det lå bare en ødelagt boks litt bortenfor. Sikkert kråker i tilfelle. : )