søndag 2. mars 2008

Vêret - litt statistikk

Vi syns det regnar ofte på torsdagar... Vil de har svar på om dette er noe vi trur eller om det er sant? Her kjem ei kort og veldig seriøs forsking på saka. All informasjon er henta frå http://www.yr.no/

Eg har tatt for meg perioden september 2007 til og med februar 2008 ( juleferien er ikkje med for då trente vi lite....). Sidan vi trener om måndagen òg og opplever at vi ikkje er fullt så våte den vekedagen, måtte eg jo utforske det òg.

Resultatet er: 16 av 24 måndagar har det vore nedbør, men bare 15 av 25 torsdagar... Så statistisk sett regnar det oftare på måndagen enn torsdagen. Hm. Kan vi ta så feil? Kanskje, men statistikken seier ingenting om når på døgnet det regna. Kanskje regnet var unnagjort på måndagane før vi skulle trene eller begynte etterpå? Det som står i statistikken og som kanskje påverkar kjenslene våre, er at 5 av torsdagane hadde KRAFTIG nedbør mot 1 måndag.......

Og for veka som kjem har dei lova 2 mm nedbør på måndag, sol, liten kuling og 8 mm nedbør på torsdag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det va nå rart. Men det kan godt henda det at all nedbøren som komme stømme nerover oss helst torsdager kl. 19. Og om det skulle varra sånn at det ikkje komme nedbør så blåse me vekk. Kansje me sko sendt ein mail te høgare makter om mindre regn generelt. Kan jo be om å få sendt noe av regnet te Afrika. Dele hjertlig vekk litt regn eg. Har du mailadresså te han der oppe så ska et ta ansvaret og senda mailen eg.

Aud Venke sa...

Dårleg med det gett. Trur Vårherre satsar mest på tankeoverføring så vi bør kanskje heller satse på det i kontkat med han/ ho.

Anonym sa...

Ser du er usiker på vår herres kjønn. Selvfølgelig er Gud ei kvinne. En mann kunne aldri skapt så mye vakkert som er her i verden. Og da lurer du hvordan en kvinne kan feile å få så mye stygt og ondt her i verden. Men slik er det ikke ser du. Fins det ei Gud fins det en djevel. Og det er djevlen som har skapt alt det stygge og onde. Bruker du sunn fornuft, så forstår vilket kjønn djevlen er.

Håper du blei litt klokere nå :-)

Og har funnet ut at det går an å sende hun en mail.

http://www.stewdio.org/emailgod/

Sender en mail for oss jeg.

:-)