søndag 1. august 2010

Språkkurs - del 2

Eg lova for lenge sidan at eg skulle skrive om dag 2 på språkkurset i juni. Det begynte eg på og eg venta på bilete frå andre. Dei kom ikkje, men til slutt fekk eg eit av Arne. Så her kjem teksten eg skreiv i juni:

Andre dag og hannhundane stod for tur. Ekko har  vore veldig flink med andre hundar i det siste, men eg var jo litt spent då det viste seg at det bare var småhundar som var på banen. Ikkje akkurat det eg hadde tenkt. Men men. Vi hoppar i det. Vi stilte oss opp. Eg slapp han og begynte å gå. Det første møte var med ein dvergpincher (?). Dei lukta på kvarandre og gjekk kvar til sitt.

Hund nr 2 var ein dansk-svensk gårdshund. Ung. Den sprang mot Ekko og då blei det lyd. Det hørtes fælt ut. Og eg gjekk bare vidare... Hadde fått tydeleg beskjed frå Arne at vi bare måtte rope på hunden viss vi fekk lov av Arne eller Siri. Og ingen av dei sa noko. Alt løyste seg og hundane gjekk vidare.

På filmvisninga etterpå såg vi forskjellen mellom desse møta. Den første var roleg, snuste. Og det same gjorde Ekko. Den andre kom framfor Ekko og hoppa opp mot snuten. Då ville Ekko ha han ned og i ro. I arbeidet med å få han rolege og til å ligge mellombeina til Ekko, blei det lyd. Det eg syns var så rart var at Ekko hadde munnen igjen og brukte haka til å prøve å halde han nede. Heldigvis løyste alt seg av seg sjølv, men eg var jo ikkje høge i hatten då det skjedde. Ekko lagde ingen lyd trur eg.

Å sjå filmen var godt for då blei det heile rolegare og mindre voldsomt. Ekko var roleg då han kom bort til meg.

Eg skulle nemne bøker om emnet:
Hefta til Arne så klart (eg håper dei blir bok snart)
Turid Rugaas: På talefot med hunden
Klikkertrening og dempede signaler

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Ja, endelig så kom det et bilde :-) Og tøft va det og :-) Kan tenke meg det va ein opplevelse å varra med på språkkurset.

Gro sa...

Veldig greit å få se det hele på film etterpå. Me mennesker blir så følelsesmessige når slike ting skjer, at vi nok ikke klarer å se eller forstå hva som egentlig foregår. Det høres ofte så mye verre ut enn det egentlig er. (Alt etter hvilke individ det er selvfølgelig.)
Bra kurs det der!!