onsdag 8. juni 2011

Meldetrening og medlemsmøte

I dag var eg trøytt etter jobb og det varmt på terrassen. Ekko fekk ein tur som absolutt kunne vore lenger. Kjente at samvitet ikkje var det beste og Ekko var uroleg. Han hadde ei celle til som kunne brukast. Ka gjer ein då? Vi skulle trent på innkomst på meldinga i rundering. Men det var jo bare Ekko og meg i heimen.

Ok, men her får eg ta det eg har. Eit lausbitt, ein boks med solid lokk, ein hund og meg.

Først tok eg to rundar der eg la lausbittet nokre meter framføre meg. Ekko i utgangsstilling, får kommando "runder", hentar bittet, kjem i retur og eg får tid til å få han til å setje seg og avlevere bittet før eg spring saman med han til staden han henta lausbittet og gjer han godbit. Blei ikkje heilt gira av det, så eg fann ein boks, lot han sjå at eg la godbitar oppi. Lot han bli sitjande igjen inne medan eg la boksen i terrassekassen og lausbittet ved sida. Gjorde som eg skulle. Han sprang ut i fullt firsprang. Høyrte han var borti boksen, men gav den fort opp og kom inn med meldinga. No var han ivrigare til at vi skulle springe ut igjen. Men rolegare enn i skogen der han ikkje rekk å sitje. Eg fekk trent på innkomst og avlevering av bittet. Dette fungerte så bra at vi tok 5-6 etter kvarandre. Eg la boksen rundt i kring på terrassen og bittet anten oppå eller ved sida av. Han slutta å røre boksen. Henta kun bittet og kom inn for å melde slik at han kunne få meg ut igjen for å opne boksen. Dette var kjekt, syntes den firbeinte!

På kvelden drog eg til TU Dyreklinikk på medlemskurs i Retrieverklubben. Tema: Førstehjelp på hund. Veldig interessant.
Eg filma då det blei vist koss vi kunne legge bandasje på labben, men eg får ikkje fram filmen her. Skal prøve med ein annan maskin.
Men i alle fall:
  • Sjekk pulsen til hunden ein normal dag. Enklast på innsida av låret.
  • Finn hjarta. Greit å vite kor det er.
  • Hundar toler ikkje sjokolade, lauk, nøtter, druer....
  • Ikkje krydder heller, forresten. Så laurdagspizzaen bør ikkje hamne hjå den. Krydderet har salt i seg mellom anna og går på nyrene.
  • Og så lærte eg ka eg skulle gjere i nauda om hunden fekk magedreiing og var skikkeleg oppblåst, men det håpar eg aldri at eg opplever.
  • Mistar hunden pusten. Munn til snute 3 sek pust x10.
  • Hundar skal ikkje vere i bilen om  sommaren (når du går frå bilen). Det er ikkje nok med litt lufting. Er det for varmt for ungen, er det for varmt for hunden. Det tar ikkje mange minutt før den får heteslag. Under 20 minutt kan det vere for seint. La heller hunden vere heime.
Dette og mykje meir. Veldig bra! Og på veg heim var klokka nærmare 22, men kvelden ville ikkje legge seg.


Hunden min har bestemt seg for at i natt er det best å sove under skrivebordet. Ventar han torevêr?

1 kommentar:

Lise sa...

Bra tips for meldetrening. Skikkelig oppfinnsom er du.