søndag 4. september 2011

Trening i veke 35

Måndag var vi 5 ekvipasjar på runderingstreninga. Kjempekjekt! Eg fortsette med det gode innspelet frå forrige veke. Og det funkar perfekt.
Først 2 flying, rett i belønning. Figurantane er blitt dyktige til å arbeide med han. Ekko elskar jaktleiken og det krev fart og engasjement. Så full melding med lausbitt. Han fiksar veldig bra overgangen. Etter 4 slike, er dei 3 siste rett i leik igjen. Tunga heng som eit slips, men farten er på plass. Veldig godt jobba.

I går var det trening i Sælandsskogen. Vi var fire ekvipasjar. Fascinerande kor ulike hundane er og måten dei jobbar på, men du og du for ein innsats av alle fire. Kira som endeleg var på trening etter fleire månader, var så ivrig at matmor nok må tidleg opp kvar laurdag framover ;). Maja som syntes det var så kjekt å få rundere at ho ikkje brydde seg så mykje om ka matmor ville, men sprang frå side til side og jobba som ein helt. Det blei eit godt samarbeid ut av det ganske fort. Men for ein fryd å sjå henne vere så glad for å rundere og vise at ho kunne systemet. Måtte tenkje på den forsiktige, redde hunden vi jobba med for nokre år sidan.
Silja er som alltid ein jetmotor. Denne dagen skulle det trenast på bein linje ut og framdrift. Det gjekk så det suste. Herleg energi i den labradoren.

Så var det bajasen min då. Figurantane blei lagt ut slik at vi kunne utnytte vinden. Ekko sprang langt ut og jobba godt der han ikkje gjorde funn med ein gong. Brukte same metode som måndag, men denne gongen bare 2 fulle meldingar. På den eine såg eg at han kom til å springe rett i elva (tunga var omtrent i bakken) så figurant fekk beskjed om å sitje heilt stille og la han plukke opp meldinga når vasspausen var over. Og det gjekk som smurt. Han hugsa ka jobben var. Avslutta med fleire flyingar. Økt to var bare flying. Dette som del av opptrening av kondisjonen igjen.

Ekko oppførte seg som ein overtrøytt unge resten av ettermiddagen. Begynte å lure på om han verka i kroppen for han fann ikkje roen.  Eg som tenkte han var sliten etter treningsøkta.

3 kommentarer:

Gro sa...

Veldig kjekt å se Ekko takle så bra overgangen til melding midt i økta. Der var ikke noe nøling der nei : )
Og at han krever aktive figuranter er det ikke tvil om, eg var heilt overkokt etter jaktleken med ham og nå sitter jeg her med gangsperr i beina, he he.
Nå må du bare sørge for å henge tau i alle lekene hans som vi skal bruke i belønningen. : )

Lise sa...

støtter den med tau. han er litt stor til å ha hengende i lillefingeren.

Aud Venke sa...

He he. Tau skal skaffast til begge leikene. Skjønar at den eine er meir populær enn den andre. De er kjempeflinke figurantar :)