søndag 18. oktober 2009

Travel og kjekk helg.

Ei hektisk veke blei avslutta med runderingskurs for nybegynnarar. For første gong skulle vi ha helgekurs i staden for kurs over fleire kveldar. Gro og eg var spent på korleis det ville gå.

På fredagskvelden møtte vi ein kjempefin gjeng på Austrått skole. Vi dynga dei ned med teori.

Laurdag morgon stod dei klar på Sviland (Takk til redningshundane som hadde lånt området til oss). Kari Lie stilte òg opp. Vi starta med kort innføring i ka dagen skulle innehelde. Det var kaldt før sola fekk tak i oss. Hundane som skulle lære rundering var frå 4 1/2 månad til 5 år.

Evita viste korleis enkeltslag med full melding fungerte. Så sette vi i gang med sosialiseringsring. Spennande å sjå korleis hundane løyste den oppgåva. Eit par som hunden likte ekstra godt fekk vere figurantar då vi tok første forsøk på "flying".

Etter matpakkepause i nydeleg haustsol fekk Ekko vise korleis flying fungerer når hunden går direkte i belønning. Han jobba godt, men gav meg ei påminning om at ukjente figurantar møter han altfor sjeldan. Han såg skeptisk på dei og då dei hadde fiskepudding sette han opp eit fornærma fjes. Heldigvis fann dei meir spennande godbitar i lommane...

Vi delte gruppa i 2. Gro tok 3 og eg 4

Resten av dagen blei det flying til hundane sjangla.

Ekko fekk ein tur etterpå og begge slokna på sofaen....

På sundagen fortsette vi med gruppene. No fekk vi jobba endå meir med flying og litt med enkeltslag.
Det var skikkeleg spennande å sjå utviklingen på hundane. Håpar verkeleg mange av dei begynner i bruksgruppa for her var det talenter i fleng.

Ekko var stort sett i bilen i dag, men hadde fått seg ein god tur om morgonen, pluss litt springing med Evita i skogen før vi begynte. Eg la eit spor til han på morgonen og var spent på koss eit 6 timar gamalt spor ville fungere. Han starta bra, holdt seg til sporet mitt, men begynte brått å rote. Det var lett å lese han for då gjekk det fortare og nasen var høgare. Straks han var på sporet, var han meir konsentrert. Eit spor eg syns det var mykje bra med, men òg ein del ukonsentrasjon. Etter siste tur i skogen slokna vi i sofaen igjen....

Foto 1 &2: Kari Lie

Ingen kommentarer: