søndag 3. oktober 2010

Runderingskurs

 Denne helga har Gro og eg hatt grunnkurs i rundering i regi av retrieverklubben.
Vi skulle etter planen ha ei gruppe på maks 8 ekvipasjar, men greidde ikkje å seie nei til nr 9,10 og 11. "Heldigvis" måtte nr 11 trekke seg slik at vi kunne dele dei i to like store grupper. Marina og May Karin kunne bli med og hjelpe til begge dagane. Takk til dei. Kari L og Evita viste korleis ei feridg melding såg ut på laurdagen. Og eg og Ekko viste ei minirundering.

På torsdag hadde vi teori. Ikkje enkelt å halde seg på det enklaste når vi så gjerne vil fortelje alt :).

Vi skulle vere på Skjæveland. Eit kjempebra område når det skulle bli masse regn og vind. Inni skogen var det både lunt og lite regn.

Eg må innrømme at den gjengen vi hadde på dette kurset var imponerande gode. Lenge sidan eg har hatt ei gruppe der hundane tok systemet så enkelt som desse. Nå gjeld det bare at dei står på vidare framover for her var det hundar som verkeleg kan bli gode runderingshundar. Dei får jo sjå etterkvart om dette er noko dei vil konkurrere i eller om det er noko dei vil gjere på hobbybasis.

 Vi starta med sosialiseringsring. Det var spennande å sjå kor ulikt hundane reagerte på den gjengen som sat i ring i skogen. Vi fekk eit godt bilete av ka dei likte og ka dei syntes var nifst.

Deretter var det å prøve seg på flying. Og her viste talenta seg fort. Det tok ikkje lang tid før alle hadde forstått teikninga. Og så glade hundane var der dei sprang frå ein figurant til ein annan via matmor/far.

Vi fekk òg sjekka at nasen var på plass då vi testa dei i overversøk. Særleg søket på sundag viste hundar som det sa klikk hjå då dei fekk ferten av menneske i skogen. Kjempebra!

På slutten av helga fekk dei trent litt på apport. Det er ikkje bare enkelt å lære inn så eg lenkjer til artiklane som ein òg finn i høgre marg her i bloggen.

Nå håpar eg bare at dei vaknar tidleg på laurdagane og vågar å stille opp. Vågar dei det, så får dei i alle fall all hjelp dei treng frå folk som tek hundelivet lite alvorleg og der latteren sit laust. Vi har til og med festar der vi set opp seriøse mål for neste periode. Evalueringa av måloppnåinga er det i periodar verre med....

Her kjem artiklane og lenkjer til filmsnutt:

Bileta som illustrerar teksten kjem i tilfeldig rekkefølge, men er alle frå denne helga.


 

5 kommentarer:

Kristin og Hera sa...

Så kjekt å lese! Vi skal reise bort de to kommende helgene, men skal trene rundering med gjengen jeg reiser med denne helgen : ) Det var kjempegøy!

Hilsen Kristin og Hera

IKS sa...

Tusen takk for en kjempe kjekk kurshelg! Utrolig herlig å se hvor gøy Balder synes dette var og ikke minst hvor glad han ble i figuranter og flying.

Satser på å møte opp neste lørdag da vi skal til Suldal førstkommende lørdag. Men blir nok litt trening i Suldals skoger tenker jeg.

Flott bilder! Har du flere av Balder takker jeg gjerna ja, alltid kjekt å få :)

Anonym sa...

Må også si tusen takk for en utrolig kjekk helg! Det gikk jo over all forventning! Vi blir absolutt med videre! Skikkelig synd at det ikke passer førstkommende helg for det var jo så kjekt, men kommer neste gang!

Myra og Cecilie :)

Lise og Scott sa...

Det var en kjempespennende helg. Dette må vi få til videre, faktisk enda bedre enn spor. Men, må rydde i kalenderen først, jobb, valpekurs, klasse 2 etc, så det tar nok litt tid før vi er klar. Hilsen Scott og Lise

Lise Lunde sa...

Runderingsbok innkjøpt. Nå er det bare å lese litt teori i høstmørket. Lise og Scott