lørdag 11. september 2010

Våt, men triveleg trening

Då eg kom til Sviland i dag, hadde Gro fått opp teltet. Godt var det for i periodar var slusene opne.
Vi var 6 ekvipasjar i dag. Vi var ikkje heilt klar i klesvegen fann vi ut. Det er så lenge sidan heile oljehyret sist var i bruk. Men med latter og god stemning fekk vi både opp varmen og stemningen.

Gro ville ha ein eigen røykeavdeling så ho fekk slått opp halvtaket på teltet. Marina og eg såg på. Skikkeleg underhaldande :). Deretter blei det tid for strategiplanlegging og litt kaffi før vi tok oss saman og kom oss ut i regnet (som sjølvsagt høyrtes verre ut enn det var).

Ekko var andre hund ut så vi fekk oss ein fin tur i skogen før vi blei kalla inn. Vi skulle fortsetje med minirunderinga (Canis 6/09) som vi begynte på sist veke.
Ekko har jo vist at han kan systemet i bringkobbelmeldinga, men han mistar heile farten og gløden han har i flyinga. Denne måten å trene inn meldinga ser ut til å få med farten og gleda han har når han søkjer.
Minirundering er rundering i miniatyr. Figurantane står ca 4-5m ute og er fullt synleg. Ekko sit ved sida av meg og får kommandoen "runder" når han er klar. Ut til figurant, hente lausbittet, inn til meg, på plass, ut til figurant og belønning. I dag var belønninga leik og frolic. Kommentaren frå figurantane var at godbitane var kjipe. Og eg kunne sjå det. Då han var så sliten at leik ikkje var tingen, mista han òg gløden etter å bli premiert. Fy skam meg. Betre belønning neste gong.

Det som er fint med denne minirunderinga er at vi får perfeksjonert meldinga utan å ta heilt knekken på hunden. Det er lett å feile hunden utan at han har sprunge 49m (evt 99m) før han blir feila. No ser eg at det er ok å ta runden ein gong til utan belønning.
Neste steg er å drille på dette på fleire slag.Vil ha det skikkeleg drilla inn før eg lar han få ta heile runderinga (50m ut, melding, 50m inn, ta med seg førar ut til figurant osb).

Etter at alle hundane hadde fått sitt, åt vi litt mat og tok med oss dei firbeinte på ein liten luftetur i det fri. Deretter var det å få ned det våte teltet. Heldigvis var det opphaldsver akkurat då :).

No søv helten. Og ute er det, vått, vått, vått. Byen blir skikkeleg reingjort.

3 kommentarer:

Gro sa...

Eg var veldig glad for at me hadde teltet å krype inn i idag ja. Og røykeavdeligen fungerte jo fint til slutt. Stokk jo litt da stanga falt og jeg plutselig satt ute i regnet, he he : )

Marit sa...

Det er godt dere ikke lar dere skremme av været. Det høres spennende ut med minirunderingen:)

Petunia sa...

Tusen takk for besøk og koselig kommentar på bloggen!!
Så mye herlig hundestoff du har her på hundebloggen din!!
Har hund jeg også, men driver ikke noe aktivt med han, selv om han hadde egnet seg godt til dette. Han er lærevilig og og grei gutt, men kanskje litt overivrig til tider!! Han heter Jølle og du kan lese om han på bloggen. Han er forrsten blodgiver og har gitt blod en rekke ganger.

Når det gjelder "Himmelsk", så er du hjertelig velkommen til å være med! Er det noe du lurer på, hvordan du går frem osv, er det bare til å spørre. Regler og veiledning finner du i "Himmelsk" innleggene, men om noe er utydelig, så hjelper jeg gjerne.

Ha en flott helg!!!