lørdag 2. april 2011

Varm vind, ivrige hundar og god trening

I dag var vi 5 ekvipasjar i Skjævelandskogen. Gro&Maja, Gry&Silja, May Karin&Molly, Lise&Scott og eg&Ekko. Det var over 10 grader og til tider skikkeleg god vind. Hundane jobba godt på dei ulike oppgåvene dei fekk.

Første økt:
Treningsplan for Ekko: Full melding med lausbitt.

Figurantane var Gry og Gro. Ekko starta ivrig. God fart ut til figurant, hentar bittet, god fart inn og reserfart ut til premien. Ordet "Vis" er magisk, trur eg. Neste slag like godt. 3.slag byrjar han å springe rolegare inn til meg med meldinga, men første og siste del har god fart. Slik held han på til eg stoppar.
Konklusjon: Ingen problem med å halde på bittet, arbeidet med å få opp farten på strekket inn med melding må fortsetje. God fart på han på alt det resterande.

Andre økt:
Planen var å fortsetje som i første økt, men så var det den flotte vinden vi hadde... Skulle eg ta sjansen på å ha overvêrssøk med melding? Han hadde aldri gjort det, men erfaringa seier at Ekko kan ta ting på sparket.
Ok. Vi la ut 3 figurantar med god avstand. Ekko og eg gjekk. Han fekk fort fert av første. Slapp han og såg han forsvinne innover i skogen. Såg tydeleg når han slår inn på sterkt overvêr. Får beskjed om melding og går nærmare. Ropar slik at han veit kor eg er. Inn kjem Ekko med bittet. Flinke guten! Sender han på vis. Hentar han og tar han med meg igjen. Så var det å finne nr 2. Ekko ser ut som han går og snusar, men så byrjar han å bli interessert. Bare passe. Eg slepp han. Han er passe interessert på å gå. Men så ser det ut til at han innimellom får fert for då går farten opp. Og brått snur han og set opp farten. No er han sikker på at det er noko der ute. Og igjen inn med melding. Blir sendt ut på "Vis" og i fullt firsprang for å leike med Lise.

Så var det 3. May Karin. Gro ber meg la han gå laus sjølv om han ikkje verkar interessert i anna enn eit spor i bakken. Vi går sakte. Ekko vimsar og verkar fjern eit stykke framfor meg. Men så skjer det som er like fasinerande kvar gong: Brått er nasen høg og farten aukar. Her er det noko. Og der var May Karin. Hentar melding. Reagerar på walkielyd og vil tilbake til henne. Men held bittet og kjem mot meg straks eg ropar. Fin innkomst og påvisning denne gongen òg.

Eg er skikkeleg nøgd med begge rundane. Det er visst bajasen òg for han har stort sett sove det meste av tida etter at vi kom heim. Deilig for oss begge :).

På Skjæveland har mauren begynt å bygge hus så det går mot slutten av sesongen for oss tobeinte her, men det gjekk fint i dag.

1 kommentar:

Gro sa...

Herlig med ny vårlig layout på bloggen. : )

Stilig å se Ekko melde så fint også på overværsøket. Det var en herlig dag i skogen. : )