onsdag 10. august 2011

Runderinga er i gang


Vi har trent rundering to måndagar no. Begge kveldane har vi trent på lausbitt og full melding. Kondisen til Ekko er jo like laber som matmora sin så han blir fort sliten. Forrige måndag var det sommar og sol og då måtte vi ha med vatn i løypa. Ekko greidde fint 5-6 slag, men nekta å leike på fleire enn to. Han hentar bittet greit og levere. Raskare ut til figurant enn inn for å melde.

Denne måndagen var det ikkje så varmt. Eg hadde gløymt walkien og det hadde dei andre òg. Blei litt meir styr, men Gry, Isabelle og eg er van med å ta det meste som det kjem så vi fekk det til.

Ekko var ivrig. Isabelle leika med han før vi begynte. Det gjorde han veldig tent på å springe ut. Han såg snurten av ho. Han kom fint inn med melding og sprang fint ut på dei fleste slaga. På slutten (han fekk 7) var han trøytt, men greidde å halde koken. På siste slaget kom han nesten inn i med bittet, slapp det for å drikke. Æsj, tenkte eg, no må vi ta alt om att. Men glupingen tok det opp att og kom inn med det. Full fart ut til Isabelle. Han leika på alle slaga denne kvelden.

Det var deilig å kome i gang. Hundane var ivrige og veldig klare. Eg kan nok begynne treninga med fastbittet. Og så var det å få opp kondisen då...

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

Du og Ekko får begynne å jogge en gang i uka. :-)

Gro sa...

Kjekt å se noen har kommet igang med treningen igjen. Jeg må nok som sagt vente litt pga løpetiden. Den tobeinte har litt problemer med å komme i treningsmodus igjen også etter en lang og god sommerferie. : )

IKS sa...

Tips til enkel kondistrening:
Ta med deg Ekko ut på en mark sammen med favorittleken hans. Gi bli kommando og kast leken avgårde (eventuelt løp avgårde med leken) og gi værsegod/gå/ta leken kommando. Dette er både god kondistrening (må riktignok gjøres ofte og er litt slitsomt) samtidig som du kan trene på bli både i stå, sitt og dekk for eksempel.

Ellers kan du gå på toppen av en bakke (akebakken ved Haugtussa) og kaste ball ned bakken slik at hunden både må ned bakken og opp igjen. God kondistrening (og muskeltrening).

Sykling er også et alternativ men vet ikke hvor glad du/Ekko er i det.