søndag 22. april 2012

Runderingskurs med kremhundar

Lena og Ludo
Bruksgruppa i retrieverklubben inviterte til runderingskurs med Gro og med som instruktørar. Det har vore fleire runderingskurs i området i det siste så vi var spente på kor mange som var interesserte.
Roar og Felix
Vi endte opp med to golden og ein parson russell terrier. Saman med eigarane gav dei oss ei flott helg i Skjævelandsskogen.

Først var det litt teori i sola, så var det sosialiseringsringen. Alle hundane ville leike, men nokre ville meir enn andre. Og ilderen til Gro var superpopulær. Særleg hjå Torkjel. Han ville eigentleg ikkje forlate figurant som hadde så kjekk ei leike. Vi bytta til og med figurant med same leika. Det var tydeleg at dette ikkje handla om figuranten, men leika. Anders må bare ut å handle.

Oj! Kor blei den der leika av? Anders og Ludo
Ekko viste flying og enkeltslag med melding. Så var det å hive seg i det. Alle tre hundane tok flying på ein-to-tre. Enkeltslag fungerte og fint. Eit par er meir van med at dei ikkje spring frå mor/far sjølv om det kjem lyd og liknande frå skogen. Då dei skjønte teikninga, var det ikkje vanskeleg å få dei ut.

Dei fekk prøvd synlege figurantar, skjulte figurantar, lydpåverknad, synspåverknad og fert.

I dag fekk alle prøvd seg på oververssøk. Vi starta med god vind, men regnet kom og vinden blei laber. Den skifta retning, men hundane fiksa det. Alle markerte tydeleg og gjorde flotte funn.

Eg er så klar...
No er det bare å kome seg opp på laurdagane og stille på trening. Treningsplassane og ansvar finn de her.
Torkjel var ein sputnik på fart.
Eg greidde faktisk ikkje å få eit godt bilete av han, men her fyk han forbi.

Ingen kommentarer: