onsdag 5. august 2009

Meldetrening, "takk" og avlevering

På måndag møtte vi på Austrått for litt trening. Det var kjekt at det var fleire som var klar denne dagen. Kari & Evita, Gro Anita & Sita, Elisabeth & Faya, Torhild & Era og oss.

Dette trente vi på:
Bringkobbelmelding.
Kari var figurant. Første gong synleg. Gjekk veldig fint. Andre gong gøymt. No sprang han fint ut, men vimsa hjå figurant. Haldt lausbittet i munnen, men hadde ikkje hast med å kome avgarde. Fekk lydsignal og kom fort. Sette seg, men litt skeivt og sprang fint ut for å leike. Prøvde ikkje fleire i denne omgang. Nøgd med det meste i meldinga, men han kan jo setje seg litt beinare...

Etter å ha trent på andre ting, tok vi ein siste på meldetrening. No var Elisabeth figurant. Første gong gjekk fint, men neste... Det gjekk i litt daffetempo. Så vidt han gadd springe ut. Eg blei frustrert, men Elisabeth sa vi skulle forsøke med at ho var hare, dvs at ho sprang ut og gøymte seg. Då var det ein som tok kommanden og sprang som ei kula, strevde litt med å finne henne, kom tilbake i kjempefin fart, avleverte (litt skeivt) og ut som ein sputnik! YES!

"Takk"
Eg registrerer at Ekko ikkje reagerer på ordet "takk" når han er heit på leika. Brukte tid på å gire han opp og så"takk". Det blei betre, men må øvast meir på. Den nye leika er lett å bli heit på.

Avlevering
Eg kasta ball og tok fram handa som signal for avlevering. Det gjekk veldig bra.

På slutten gjekk Gro Anita, Elisabeth og eg tur med hundane våre. Ekko og Sita var ganske så gira på å leike med kvarandre. Ganske interessant. Kanskje vi må sjekke det ut.
---

Sidan vi var så godt i giret med trening laurdag og måndag, tenkte eg at det måtte litt trening til på tysdag òg. Ekko har vore med på jobb eit par dagar. Han har halde seg under kontorpulten, men må jo fram kvar gong han høyrer prat. I møte med både store og små har han vore eksemplarisk så det har ikkje vore problem å ha han med.
Men når vi først var i Sandnes, tenkte eg at området var tingen på tysdag. Deilig med eit stort område bare for oss!
Vi trente på avlevering slik som på måndag. Fungerte veldig fint og med "takk" går det framover. I tillegg blei det trening på å hente apportbukken og litt feltsøk. Hugsa ikkje heilt det med at han skulle ut fleire gonger, men det var jo lenge sidan sist vi prøvde oss.

Trur Ekko syns det er deilig å kome i gang igjen for han er heilt treningssugen. :-)

Ingen kommentarer: